3 spôsoby, ako čítať Bibliu za rok

Obsah:

3 spôsoby, ako čítať Bibliu za rok
3 spôsoby, ako čítať Bibliu za rok

Video: 3 spôsoby, ako čítať Bibliu za rok

Video: 3 spôsoby, ako čítať Bibliu za rok
Video: Welcome to my World 🎸 Dick Grob 🎸 a talk about Elvis Presley 2024, Marec
Anonim

Či už čítate z náboženských, kultúrnych alebo osobných dôvodov, rok je primerané množstvo času na čítanie Biblie. Skôr ako začnete, nájdite si čas na zváženie toho, ako by ste sa chceli k svojej úlohe postaviť. Môžete čítať sami alebo v skupine. Môžete si prečítať jeden preklad Biblie alebo niekoľko. Bibliu si môžete prečítať s komentárom alebo kontextom alebo bez nich. Uvoľnite sa a sledujte svoj pokrok.

Kroky

Metóda 1 z 3: Výber spôsobu čítania

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 1
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 1

Krok 1. Načasujte sa

Aby ste sa dostali k dlhému textu bez straty koncentrácie, skúste si každý deň pravidelne čítať bibliu. Môžete čítať dvadsať minút až hodinu, v závislosti od rýchlosti čítania a rozsahu pozornosti. Ak existuje deň, kedy sa môžete spoľahnúť na určitý čas pokoja, prečítajte si ho.

  • Veďte si kalendár a sledujte svoj pokrok. Začiarknite políčko každý deň, keď čítate.
  • Ak máte priemernú rýchlosť čítania a rok čítate zhruba desať minút denne, mali by ste skončiť s voľným časom. Aby ste mohli niekoľko dní vzlietnuť a venovať sa viac času hustým pasážam, skúste čítať aspoň dvadsať minút naraz.
Prečítajte si Bibliu za rok, 2. krok
Prečítajte si Bibliu za rok, 2. krok

Krok 2. Spočítajte svoje stránky

Vezmite počet strán vo svojom vydaní Biblie a vydelte ho 365. Potom si prečítajte tento počet strán každý deň. Ak má napríklad vaše vydanie Biblie 1 760 strán, je to 4,8 strany denne. Zaokrúhľujte a prečítajte si 5 strán denne. Každý mesiac kontrolujte svoj postup, aby ste sa presvedčili, že ste mesačne počítali stránky.

Ak rozdelenie čítania na dni nefunguje, pretože máte zmeniteľný rozvrh, skúste si stanoviť týždenné alebo mesačné ciele v čítaní

Prečítajte si Bibliu za rok, 3. krok
Prečítajte si Bibliu za rok, 3. krok

Krok 3. Prečítajte si s ostatnými

Ak máte spoločnosť, môže byť pre vás jednoduchšie dosiahnuť ciele v oblasti čítania a zvýšiť porozumenie. Pripojte sa k existujúcej skupine čítania alebo si vytvorte vlastnú. Ak navštevujete kostol, medzináboženskú organizáciu alebo sekulárnu organizáciu, ako napríklad bezplatnú anarchistickú školu, navrhnite čitateľskú skupinu a rozhodnite sa o tempe, poriadku a harmonograme stretnutí, ktoré vyhovujú vašej skupine. Členovia vašej skupiny môžu čítať spoločne v miestnosti alebo čítať oddelene a schádzať sa na mesačných stretnutiach.

  • Prípadne požiadajte priateľa alebo člena rodiny, aby si to s vami prečítali. Aj priateľ na diaľku môže byť dobrým partnerom na čítanie a spoločne si stanovte ciele v oblasti čítania a dohodnite si týždenné dátumy diskusie online, osobne alebo telefonicky.
  • Zúčastnite sa hodiny. Hľadajte online alebo na miestnej komunitnej škole, v zbore alebo v bezplatnej škole hodiny biblického štúdia. Absolvovanie kurzu, ktorý vyžaduje prečítanie celej Biblie, vás bude motivovať k čítaniu a zároveň poskytne hodnotný historický kontext.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 4
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 4

Krok 4. Čítajte spôsobom, ktorý riadi vašu pozornosť

Prevzatie textu sa veľmi líši od skimmingu. Vyberte si čítanie spôsobom, ktorý vám umožní skutočne absorbovať slová pred sebou. Čítanie nahlas vám môže pomôcť udržať si to, čo čítate. Pomôcť môže aj opakované čítanie.

  • Ak ste ranný človek, čítajte ráno. Ak sa v noci lepšie sústredíte, čítajte.
  • Ak vám príde blúdiaca myseľ, skúste čítať v častiach. Napríklad čítajte dvadsať minút, vstaňte, dajte si pohár vody a potom čítajte ďalších dvadsať.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 5
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 5

Krok 5. Počúvajte zvukovú bibliu

Ak máte problémy s porozumením čítaniu alebo si len chcete vypočuť Bibliu, keď si robíte každodenné práce alebo cvičenia, stiahnite si záznam, ako to niekto číta. Ak hľadáte online, môžete nájsť dokonca aj audioknihy, ktoré je možné počúvať celý rok.

Aj keď čítaš Bibliu, môžeš zvážiť aj počúvanie. Ak čítate jeden preklad, môžete sa napríklad rozhodnúť počúvať iný preklad

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 6
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 6

Krok 6. Zaregistrujte sa na online biblickú e -mailovú službu

Môžete sa zaregistrovať do plánu, ktorý vám pošle e -mailom vaše denné hodnoty. Ak máte problém s pravidelným preberaním knihy, ale s e -mailmi ste veľmi pohotoví, môžete sa motivovať tým, že svoj biblický e -mail označíte ako „prečítaný“každý deň.

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 7
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 7

Krok 7. Čítajte s modlitbou

Ak čítate s cieľom oddanosti, zahrňte svoje čítanie do každodennej rutiny viery. Modlite sa pred alebo po čítaní. Čítajte účelovo, ako keby ste sa modlili. Požiadajte o radu pri čítaní. Čítajte s otázkou v mysli, alebo čítajte naslepo a nechajte svoju myseľ absorbovať múdrosť slov.

Metóda 2 z 3: Voľba poradia čítania

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 8
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 8

Krok 1. Prečítajte si Bibliu od začiatku do konca

Vezmite si svoju Bibliu, ako by to bol román, a prečítajte si ju od Genesis po Zjavenia. Táto voľba by pre vás mohla byť dobrá, ak veríte v „kanonický poriadok“, rád ustanovený Bohom. Mohlo by to byť tiež dobrou voľbou, ak vás spomaľuje hľadanie veršovaných čísel alebo kapitol. V takom prípade ignorujte čísla a začnite čítať od prvej strany.

Ak si vyberiete, môžete si dokonca kúpiť verzie Biblie, ktoré neobsahujú žiadne čísla veršov

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 9
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 9

Krok 2. Prečítajte si v chronologickom poradí

Bibliu si môžete prečítať v poradí, v akom došlo k jej udalostiam. Vyhľadajte na internete plány na čítanie, ktoré určujú poradie udalostí v Biblii. Ak budete čítať chronologicky, rozbijete jednotlivé knihy. Napríklad sa ocitnete pri prechode na Knihu Jób uprostred čítania knihy Genesis, pretože Job žil v čase, o ktorom sa hovorí v knihe Genesis.

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 10
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 10

Krok 3. Prečítajte si v historickom poradí

Prečítajte si biblické knihy podľa odhadov, kedy boli napísané. Ak ťa zaujíma sledovanie spôsobov, akými rôzni pisatelia Biblie reagujú a revidujú svoje myslenie, môžete sa rozhodnúť čítať v tomto poradí. Nájdite zoznamy odhadovaných dátumov online.

Metóda 3 z 3: Čítanie Biblie od začiatku do konca

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 11
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 11

Krok 1. Prečítajte si každý deň, od januára

Jednou z metód čítania Biblie je každodenné používanie od januára. Ak by ste chceli začať o ďalší mesiac, upravte podľa toho svoj rozvrh.

Prečítajte si Bibliu za rok, krok 12
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 12

Krok 2. Prečítajte si Genesis a Exodus v januári

Genesis a Exodus sú súčasťou Pentateuchu (prvých 5 kníh Biblie) a sú známe ako knihy zákona, pretože poskytujú zákony a pokyny pre izraelský ľud.

  • Prečítajte si 3 kapitoly každý deň. Týmto tempom dokončíte knihu Genesis 17. januára a knihu Exodus 31. januára.
  • Ak by ste chceli využiť tento rozvrh, ale neplánujete začať v januári, upravte podľa toho svoj mesačný plán.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 13
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 13

Krok 3. Prečítajte si Leviticus a Numeri vo februári a začnite knihu Deuteronómium

Čítania v tomto mesiaci sa zameriavajú na knihy zákona. Pokračujte v čítaní každý deň v priemere 3 kapitol. Dĺžka kapitoly je rôzna.

  • Prečítajte si 4 kapitoly 1. februára; 3 kapitoly každý deň od 2. do 4. februára; 2 kapitoly 5. februára; 3 kapitoly každý deň od 6. do 7. februára; 2 kapitoly každý deň od 8. do 13. februára; a 1 kapitola 14. februára.
  • Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 15. do 16. februára; 2 kapitoly každý deň od 17. do 18. februára; 3 kapitoly 19. februára; 2 kapitoly 20. februára; 3 kapitoly 21. februára; 2 kapitoly 22. februára; 3 kapitoly 23. februára; a 2 kapitoly každý deň od 24. do 28. februára.
  • Podľa tohto plánu čítania dokončíte Leviticus 10. februára a dokončíte Čísla 26. februára. V posledný februárový deň budete mať dokončenú Deuteronómiu 4 (štvrtá kapitola Deuteronómiu).
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 14
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 14

Krok 4. Prečítajte si zvyšok Deuteronómiu, Jozuu, Sudcov, Rút a časť 1. Samuela v marci

Kniha Deuteronómium uzavrie knihy zákona. Ostatné knihy tohto mesiaca sú považované za historické knihy, ktoré zdieľajú históriu Božieho ľudu v Starom zákone.

  • Začnite kapitolou 5 Deuteronomium. Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 1. do 4. marca. Prečítajte si 4 kapitoly 5. marca; 3 kapitoly 6. marca; 4 kapitoly 7. marca; 2 kapitoly každý deň od 8. do 9. marca a 3 kapitoly 10. marca.
  • Prečítajte si 4 kapitoly každý deň od 11. do 12. marca; 3 kapitoly 13. marca a 4 kapitoly 14. marca; 3 kapitoly každý deň od 15. do 17. marca; 2 kapitoly 18. marca; 3 kapitoly 19. marca; 2 kapitoly každý deň od 20. do 21. marca.
  • Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 22. do 25. marca; 4 kapitoly 26. marca; 3 kapitoly 27. marca; 5 kapitol 28. marca; 4 kapitoly 29. marca; 2 kapitoly 30. marca; a 3 kapitoly 31. marca.
  • Ak sa budete riadiť týmto plánom, dokončíte Deuteronómium 10. marca, Jozue 17. marca, Sudcovia 25. marca a Ruth 26. marca. Dokončíte tiež prvých 17 kapitol 1. Samuelovej, čo je viac ako polovica knihy.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 15
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 15

Krok 5. Dokončite v apríli 1 Samuela, 2 Samuela, 1 kráľa a 2 kráľov

Tieto knihy sú zaradené do historických starozákonných kníh.

  • Prečítajte si 1. apríla 3 kapitoly, začínajúc 1. Samuelovou 18. 2. apríla si prečítajte 4 kapitoly; 3 kapitoly 3. apríla; 4 kapitoly 4. apríla; 3 kapitoly 5. apríla; 4 kapitoly 6. apríla; 5 kapitol 7. apríla a 3 kapitoly každý deň od 8. do 11. apríla.
  • Prečítajte si 12. apríla 2 kapitoly; 3 kapitoly 13. apríla; 2 kapitoly každý deň od 14. do 16. apríla; 3 kapitoly každý deň od 17. do 19. apríla a 2 kapitoly 20. apríla.
  • Prečítajte si 21. apríla 3 kapitoly; 2 kapitoly 22. apríla; 3 kapitoly každý deň od 23. do 26. apríla; 2 kapitoly 27. apríla; 3 kapitoly každý deň od 28. do 29. apríla; a 2 kapitoly 30. apríla.
  • Podľa tohto plánu dokončíte 1. Samuela 4. apríla, 2. Samuela 11. apríla, 1. Kráľa 20. apríla a 2. Kráľa 29. apríla. Posledný deň v mesiaci začnete knihu 1 kronika.
Prečítajte si Bibliu za rok, 16. krok
Prečítajte si Bibliu za rok, 16. krok

Krok 6. Prečítajte si 1 kroniku, 2 kroniku, Ezdráša, Nehemiáša a Ester v máji

Tieto knihy uzatvárajú historické knihy Starého zákona.

  • Začnite májové čítanie treťou kapitolou 1 kroniky. Prečítajte si 1. mája 3 kapitoly; 1 kapitola 2. mája; 2 kapitoly 3. mája; 3 kapitoly každý deň od 4. do 6. mája; 4 kapitoly 7. mája a 3 kapitoly každý deň od 8. do 10. mája.
  • Prečítajte si 4 kapitoly 11. mája; 3 kapitoly 12. mája; 4 kapitoly 13. mája; 5 kapitol 14. mája; 3 kapitoly 15. mája; 4 kapitoly 16. mája; 3 kapitoly 17. mája; 4 kapitoly 18. mája; 3 kapitoly 19. mája a 2 kapitoly 20. mája.
  • Prečítajte si 21. mája 3 kapitoly; 4 kapitoly 22. mája; 3 kapitoly každý deň od 23. do 25. mája; 1 kapitola 26. mája; 2 kapitoly každý deň od 27. do 29. mája; a 5 kapitol každý deň od 30. do 31. mája.
  • Tento plán čítania vám umožní dokončiť 1. Paralipomenon 10. mája, 2. Paralipomenon 20. mája, Ezdráš 23. mája, Nehemiáš 29. mája a Ester 31. mája.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 17
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 17

Krok 7. Prečítajte si Jóba a časť žalmu v júni

Tieto knihy sú klasifikované ako básnické knihy Starého zákona.

  • Začnite kapitolou 1 v knihe Jób. Prečítajte si 4 kapitoly 1. júna; 3 kapitoly každý deň od 2. do 5. júna; 4 kapitoly 6. júna; 3 kapitoly 7. júna; 5 kapitol 8. júna a 3 kapitoly každý deň od 9. do 11. júna.
  • Prečítajte si 2 kapitoly 12. júna; 3 kapitoly 13. júna; 8 kapitol každý deň od 14. do 15. júna; 4 kapitoly 16. júna; 5 kapitol 17. júna; 6 kapitol 18. júna a 4 kapitoly každý deň od 19. do 20. júna.
  • Prečítajte si 6 kapitol 21. júna; 5 kapitol 22. júna; 7 kapitol 23. júna; 8 kapitol 24. júna; 4 kapitoly každý deň od 25. do 27. júna; 2 kapitoly 28. júna; 6 kapitol 29. júna; a 4 kapitoly 30. júna.
  • S týmto plánom čítania dokončíte knihu Jób 13. júna a získate viac ako polovicu knihy Žalmu.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 18
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 18

Krok 8. Prečítajte si v júli žalm, Príslovia, Kazateľ, Šalamúnovu pieseň a časť Izaiáša

Žalm, Príslovia, Kazateľ a Šalamúnova pieseň sú považované za básnické knihy Starého zákona.

  • Začnite žalmom 90. 1. júla si prečítajte 6 kapitol; 7 kapitol 2. júla; 3 kapitoly 3. júla; 2 kapitoly 4. júla; 7 kapitol 5. júla; 4 kapitoly 6. júla; 1 kapitola bola rozdelená medzi 7.- 8. júla (toto je žalm 119, to je dlhá kapitola); 13 kapitol 9. júla a 7 kapitol 10. júla.
  • Prečítajte si 6 kapitol 11. júla; 5 kapitol 12. júla; 3 kapitoly každý deň od 13. do 19. júla a 2 kapitoly 20. júla.
  • Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 21. do 22. júla; 2 kapitoly 23. júla; 4 kapitoly každý deň od 24. do 26. júla; 8 kapitol 27. júla; a 4 kapitoly každý deň od 28. do 31. júla.
  • Podľa tohto rozvrhu čítania dokončíte žalm 12. júla, Príslovia 23. júla, Kazateľ 26. júla a Šalamúnovu pieseň 27. júla Posledné 4 dni v mesiaci strávite čítaním prvých 17 kapitol Izaiáša.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 19
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 19

Krok 9. V priebehu augusta dokončite knihy Izaiáša, Jeremiáša a Oplakávania

Tieto knihy sú klasifikované ako hlavní proroci a zdieľajú príbehy a varovania od prorokov Izraela.

  • Začnite augustové čítanie s Izaiášom 18. Prečítajte si od 5. do 1. augusta každý deň 5 kapitol; 3 kapitoly 3. augusta; 5 kapitol 4. augusta; 6 kapitol 5. augusta; 3 kapitoly 6. augusta a 5 kapitol každý deň od 7. do 10. augusta.
  • Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 11. do 14. augusta; 4 kapitoly každý deň od 15. do 16. augusta; 5 kapitol 17. augusta; 3 kapitoly 18. augusta; 4 kapitoly 19. augusta a 2 kapitoly 20. augusta.
  • Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 21. do 22. augusta; 4 kapitoly každý deň od 23. do 24. augusta; 3 kapitoly 25. augusta; 2 kapitoly každý deň od 26. do 27. augusta; 3 kapitoly 28. augusta; 2 kapitoly 29. augusta; a 4 kapitoly každý deň od 30. do 31. augusta.
  • S týmto plánom čítania dokončíte Izaiáša 11. augusta, Jeremiáša 27. augusta a Oplakávanie 29. augusta. Počas posledných 2 dní v mesiaci začnete knihu Ezechiel.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 20
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 20

Krok 10. Prečítajte si v septembri Ezechiela, Daniela, Ozeáša, Joela, Amosa, Obadiáša, Jonáša, Micheáša, Nahuma, Habakuka, Sofoniáša, Haggaia a Zachariáša

Knihy Ezekiela a Daniela sa považujú za spisy veľkého proroka, zatiaľ čo zvyšné knihy z tohto mesiaca sú zaradené do spisov mladšieho proroka. Zdá sa, že plán čítania je na jeden mesiac veľa materiálu, ale mnohé knihy sú krátke a každá obsahuje iba niekoľko kapitol.

  • Začnite kapitolou 9 v knihe Ezechiel. Prečítajte si 4 kapitoly 1. septembra; 3 kapitoly 2. septembra; 2 kapitoly 3. septembra; 3 kapitoly 4. septembra; 2 kapitoly každý deň od 5. do 6. septembra a 3 kapitoly každý deň od 7. do 18. septembra.
  • Prečítajte si 7 kapitol 19.-20. septembra; 3 kapitoly 21. septembra; 5 kapitol 22. septembra; 4 kapitoly 23. septembra; 5 kapitol 24. septembra; 7 kapitol 25. septembra; 3 kapitoly 26. septembra; 6 kapitol 27. septembra; 2 kapitoly 28. septembra; a 7 kapitol každý deň od 29. do 30. septembra.
  • Tento plán čítania vám umožňuje dokončiť Ezechiela 14. septembra, Daniela 18. septembra, Ozeáša 20. septembra, Joela 21. septembra, Amosa 23. septembra, Obadiah a Jonaha 24. septembra, Micheáš 25. septembra, Nahum 26. septembra, Habakuk a Sofoniáš 27. septembra, Haggai 28. septembra a Zachariáš 30. septembra.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 21
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 21

Krok 11. V októbri si prečítajte Malachiáša, Matúša, Marka a väčšinu Lukáša

Malachiáš je posledná kniha Starého zákona, takže ak sa budete riadiť plánom čítania tento mesiac, dokončíte Starý zákon a začnete Nový zákon. Začnete tiež kapitolami známymi ako evanjeliá v Novom zákone.

  • Začnite Malachi 1. Prečítajte si 4 kapitoly každý deň od 1.-2. októbra; 2 kapitoly každý deň od 3. do 7. októbra; 3 kapitoly 8. októbra; 2 kapitoly každý deň od 9. do 12. októbra; 1 kapitola 13. októbra; 2 kapitoly 14. októbra a 3 kapitoly 15. októbra.
  • Prečítajte si 2 kapitoly každý deň od 16. do 20. októbra; 1 kapitola 21. októbra; 2 kapitoly 22. októbra; 1 kapitola 23. októbra; 2 kapitoly každý deň od 24. do 29. októbra; 3 kapitoly 30. októbra; a 2 kapitoly 31. októbra.
  • Ak sa budete držať tohto plánu čítania, Malachiáš absolvujete 1. októbra, Matúša 14. októbra a Marka 22. októbra.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 22
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 22

Krok 12. Dokončite Lukáša, Jána, Skutky a Rimanov a začnite 1. Korinťanom v novembri

Počas tohto mesiaca dokončíte evanjeliá a zoznámite sa s históriou Nového zákona prostredníctvom knihy Skutkov. Začnete tiež epištolami, ktorými sú listy napísané konkrétnym komunitám.

  • Začnite tento mesiac čítať s Lukášom 19. Prečítajte si 2 kapitoly každý deň od 1. do 9. novembra; 3 kapitoly každý deň od 10. do 15. novembra.
  • Prečítajte si 2 kapitoly 16. novembra; 3 kapitoly 17. novembra; 2 kapitoly každý deň od 18. do 19. novembra; 3 kapitoly každý deň od 20. do 24. novembra; 4 kapitoly 25. novembra; 3 kapitoly každý deň od 26. do 28. novembra; a 4 kapitoly každý deň od 29. do 30. novembra.
  • Podľa tohto rozvrhu čítania dokončíte Lukáša 3. novembra, Jána 12. novembra, Skutky 23. novembra a Rimanom 28. novembra.
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 23
Prečítajte si Bibliu za rok, krok 23

Krok 13. Dokončite Bibliu v decembri

Medzi knihy na tento mesiac patria 1 Korinťanom, 2 Korinťanom, Galaťanom, Efezanom, Filipanom, Kolosanom, 1 Solúnčanom, 2 Tesaloničanom, 1 Timotejovi, 2 Timotejovi, Titovi, Filemonovi, Hebrejom, Jakubovi, 1 Petrovi, 2 Petrovi, 1 Jánovi, 2 Ján, 3 Ján, Júda a Zjavenie. Tieto knihy sú kategorizované ako epištoly, okrem Zjavenia, ktoré sa zvyčajne považuje za knihu proroctiev. Úloha čítania tohto mesiaca sa môže zdať zdĺhavá na základe počtu kníh, ale mnohé z kníh sú krátke a niektoré obsahujú iba jednu kapitolu.

  • Začnite s 1. Korinťanom 9. Prečítajte si 3 kapitoly každý deň od 1. do 2. decembra; 2 kapitoly 3. decembra; 4 kapitoly 4. decembra; 5 kapitol 5. decembra; 4 kapitoly 6. decembra a 3 kapitoly každý deň od 7. do 10. decembra.
  • Prečítajte si 4 kapitoly 11. decembra; 4 kapitoly 12. decembra; 5 kapitol 13. decembra; 3 kapitoly 14. decembra; 6 kapitol 15. decembra; 4 kapitoly každý deň od 16. do 17. decembra; 6 kapitol 18. decembra; 4 kapitoly 19. decembra a 3 kapitoly 20. decembra.
  • Prečítajte si 5 kapitol 21. decembra; 5 kapitol 22. decembra; 3 kapitoly 23. decembra; 5 kapitol 24. decembra; 3 kapitoly 25. decembra; 3 kapitoly 26. decembra; 5 kapitol 27. decembra; 4 kapitoly každý deň od 28. do 29. decembra; a 3 kapitoly každý deň od 30. do 31. decembra.
  • Podľa tohto plánu čítania dokončíte 1. Korinťanom 3. decembra, 2 Korinťanom 6. decembra, Galaťanom 8. decembra, Efezanom 10. decembra, Filipanom 11. decembra, Kolosanom 12. decembra, 1. Tesaloničanom v decembri 13., 2. Tesaloničanom 14. decembra, 1. Timotejovi 15. decembra, 2. Timotejovi 16. decembra, Títovi a Filemonovi 17. decembra, Hebrejom 20. decembra, Jakubovi 21. decembra, 1. Petrovi 22. decembra, 2. Petra 23. decembra, 1. Jána 24. decembra, 2. Jána, 3. Jána a Judu 25. decembra a Zjavenie 31. decembra.
  • Najdôležitejšie je, že za jeden rok dokončíte celú Bibliu od začiatku do konca.

Odporúča: