8 spôsobov, ako byť produktívny: 8 mýtov

Obsah:

8 spôsobov, ako byť produktívny: 8 mýtov
8 spôsobov, ako byť produktívny: 8 mýtov

Video: 8 spôsobov, ako byť produktívny: 8 mýtov

Video: 8 spôsobov, ako byť produktívny: 8 mýtov
Video: 6 letý chlapec se ztratil. Když ho našli, byli v šoku z toho, co leželo vedle něj... 2024, Marec
Anonim

Boj o čo najväčšiu produktivitu a efektivitu vo svete plnom rušenia a stále väčších očakávaní je skutočný. Nepomáha ani to, že veľa takzvaných „hackov“produktivity, ktoré sú tam k dispozícii, nie sú účinné a v skutočnosti by vás mohli znížiť produktivitu. Našťastie sme zbúrali niektoré z najbežnejších mýtov o produktivite, o ktorých si môžete myslieť, že sú pravdivé, ale v skutočnosti nie sú. V nižšie uvedenom zozname sa dozviete, z ktorých rád by ste sa mali vyvarovať a čo vám v skutočnosti pomôže zvládnuť viac.

Kroky

Metóda 1 z 8: Mýtus: Vďaka multitaskingu budete produktívnejší

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 1
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 1

3 5 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt: Robiť viac vecí naraz je pre váš výkon zlé

Aj keď sa pri multitaskingu cítite produktívnejšie, váš mozog musí pri prepínaní medzi úlohami preradiť z jednej činnosti na druhú. To prepínanie vyžaduje čas. Tiež je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že stratíte prehľad o tom, čo robíte. Skúste sa radšej držať jednej úlohy naraz.

Pravdepodobnosť, že urobíte chybu, sa tiež dramaticky zvyšuje, keď robíte viac úloh naraz. Nielenže budete menej produktívni, ale kvalita vašej práce bude pravdepodobne trpieť

Metóda 2 z 8: Mýtus: Prestávky sú strata času

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 2
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 2

3 9 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt: Prestávky sú osvedčeným spôsobom, ako zvýšiť produktivitu

Sú tiež skvelým spôsobom, ako zvýšiť kreativitu a zmierniť stres. Čím dlhšie budete nepretržite pracovať, tým nižšia bude kvalita vašej práce. V skutočnosti budete produktívnejší, ak si doprajete 5-10 minútovú prestávku každú hodinu, ako keby ste mali pracovať 8 hodín v kuse.

Prestávky sú lepšie, keď zahŕňajú nejaký druh pohybu. Počas prestávky sa postavte na krátku prechádzku alebo sa ponaťahujte. Kým budete hotoví, budete sa cítiť oveľa produktívnejší

Metóda 3 z 8: Mýtus: Čistý stôl je znakom jasnej mysle

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 3
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 3

3 5 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Skutočnosť: Ak sa snažíte byť kreatívni, chaotický stôl je v skutočnosti lepší

Čistý stôl nie je zlá vec-urobí vás organizovanejším a dokonca existujú dôkazy, že môže podporovať zdravšie stravovanie a urobiť z vás milšiu osobu! Malý neporiadok však môže byť v skutočnosti dobrá vec, ak robíte niečo kreatívne. Je to pravdepodobne preto, že malá dávka chaosu a dezorganizácie vám pomôže myslieť mimo škatuľky.

Je to všetko o tom, aké signály chcete, aby vám vaše prostredie vysielalo. Ak si ceníte organizáciu a štruktúru, pravdepodobne sa vám bude dariť lepšie v hyperorganizovanom prostredí. Ak je vašim cieľom generovanie nových nápadov, môže sa vám dariť s mierne dezorganizovaným stolom

Metóda 4 z 8: Mýtus: Pracovať neskoro je dobrý spôsob, ako veci dokončiť

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 4
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 4

3 7 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt: Produktivita v skutočnosti dramaticky klesá, keď pracujete neskoro

Dejú sa tu dve veci. Po prvé, ak viete, že meškáte, pravdepodobne si urobíte dlhšie prestávky a úlohy odložíte na neskôr. Výsledkom je, že často skončíte s menšou prácou počas najproduktívnejších hodín. Za druhé, existuje veľa výskumov, ktoré ukazujú, že kvalita vašej práce klesá, čím dlhšie pracujete. Vyhnite sa neskorej práci, pokiaľ to nie je úplne nevyhnutné!

Vaše hladiny stresu budú pravdepodobne rásť, čím dlhšie budete pracovať. Pretože ľudia podávajú horšie výkony, keď sú pod vysokým stresom, pravdepodobne nebudete po skončení smeny vykonávať svoju najlepšiu prácu

Metóda 5 z 8: Mýtus: Prebudenie skôr znamená, že dosiahnete viac

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 5
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 5

3 9 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt:

Nezáleží na tom, ako skoro vstanete, ak nespíte 8 hodín.

Ak pôjdete spať o 1 hodine ráno, ranné pracovné stretnutie nebude veľmi plodné. Budete grogy, pomalí a neproduktívni. Množstvo spánku, ktoré spíte, je oveľa dôležitejšie, ako keď sa zobudíte. Opak je tiež pravdou-pravdepodobne budete menej produktívni, ak spíte 12 hodín-snažte sa teda spať zhruba 8 hodín každú noc.

Každý má chronotyp, ktorý je vrodenou záľubou v prípade skorého vstávania alebo neskorého vstávania. Ak ste prirodzene nočná sova, bude veľmi ťažké vstať skoro a byť produktívny. Ak ste sa narodili ako ranní vstávači, bude ťažké zostať neskoro hore a pracovať

Metóda 6 z 8: Mýtus: Ak chcete napredovať, nemôžete si vziať dni voľna

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 6
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 6

3 10 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt: Prázdniny skutočne zlepšujú vašu celkovú produktivitu

Dni voľna v práci vám pomôžu dobiť sa a vyraziť dych. Keď sa vrátite z dovolenky, kvalita vašej práce sa zlepší. Navyše budete cítiť menší stres a budete kreatívnejší. Neváhajte si vziať voľno-najmä ak sa snažíte byť produktívnejší!

Je zvláštne, že ak si vezmete platené voľno, je o 30% vyššia pravdepodobnosť, že získate zvýšenie alebo bonus. Ak sa obávate, že dovolenka poškodí vašu schopnosť vystúpiť na firemný rebríček, nemusí

Metóda 7 z 8: Mýtus: Otáľanie je znakom lenivosti

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 7
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 7

3 8 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt: Ľudia otáľajú z rôznych dôvodov, ale lenivosť nie je jedným z nich

Niektorí ľudia otáľajú, pretože sa boja potenciálneho výsledku, zatiaľ čo iní sa jednoducho nechajú rozptýliť inými úlohami alebo novými informáciami. Mnoho ľudí preskočí alebo oddiali úlohy, ak ich nepovažujú za zmysluplné. Existuje množstvo dôvodov, prečo niečo odložiť, ale lenivosť len málokedy patrí k nim.

  • Majte na pamäti, že to, čo si predstavujete ako odklad, môže byť saturácia úloh. Ak máte zoznam úloh, ktorý obsahuje 10 vecí, a preskočíte číslo 1 na úlohy 8, 9 a 10, v skutočnosti nič nerobíte. Hovorí sa tomu „produktívne odkladanie“, takže sa v tom nenechajte poraziť.
  • Existujú určité dôkazy o tom, že prokrastinácia vám môže skutočne pomôcť podporiť kreatívne myslenie alebo vytvárať nové nápady. Ak nemáte solídne riešenie kreatívneho problému, môže byť otáľanie spôsobom, akým si vaša myseľ povie: „Daj si pauzu a premysli si to“.

Metóda 8 z 8: Mýtus: Niektorí ľudia pracujú lepšie pod tlakom

Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 8
Buďte produktívni_ 8 mýtov Krok 8

3 10 PRIPRAVUJEME

Krok 1. Fakt: Tlak vedie k úzkosti a stresu, ktoré sú zlé pre výkon

Niektorí ľudia môžu podávať lepšie výkony pri miernom tlaku, ak je úloha skutočne zaujímavá, ale je to najlepší prípad. Ak je úloha zložitá, obzvlášť dôležitá a/alebo nudná, tento plazivý termín vás bude zblázniť. Pretože stres takmer nikdy nie je dobrý na výkon, pravdepodobne nebudete pri práci pod tlakom taký produktívny, ako si myslíte.

  • Ľudia sa často cítia produktívnejší pod zvýšeným tlakom, ale je to preto, že sú nútení splniť úlohu. Aj keď prácu vykonáte včas, kvalita vašej práce môže utrpieť, takže pocit produktivity neodráža realitu.
  • Preto niektoré pracoviská implementujú iniciatívy v oblasti wellness. Veci ako jóga a meditácia sú dobré pre vašu úroveň stresu a nižší stres je spojený s vyššou kvalitou práce.

Odporúča: